PREDSTAVA BI-POLAR B(E)AR/E

Objavio admin, 04/05/2023, pod: AMFITEATAR, IZVEDBENI PROGRAM, TIRAMOLA

U petak 12. svibnja 2023. u Amfiteatru Doma mladih Split (Ulica slobode 8, Split) u 19 sati održat će se predstava BI-POLAR B(E)AR/E.

Koja je granica izdržavanja, a koja sreće? Kako pronalazimo svoj glas u svijetu ispunjenom zadanim ponašanjima i poželjnim obrascima? Upravo su ovo pitanja kojima se kroz plesnu predstavu Marina Lemića plesom, riječju i glazbom pokušava iznaći odgovore.

Bi-Polar B(e)ar/e pogled je na višestrukost kojom svaki pojedinac obiluje. Introvertiran je i povučen u sebe, a u borbi sa sobom često se lomi i plastički postaje tek kakvom marionetom. Istovremeno, katkad toliko izlazi u ekstrovertiranost – postaje čisti zabavljač, čisti performer za mase u kojima i dalje ostaje lišen vlastite unutarnje vrijednosti. Osoba kreira svoju fikciju, svijet kojega bi volio živjeti smatrajući da se upravo u njemu pronalazi smisao. No, stvarni spokoj počiva na međi unutarnjeg i vanjskog, u promišljanju i djelovanju. U finalnoj etapi ove izvedbe Lemić ipak pronalazi svoj glas, vraćajući se na fiziku tijela i ritualnu atmosferu u kojoj se prepoznaje. Transformira se pokretom, posvećuje se sebi i tako ispolijeva svoj lik kao rasterećeno tijelo. U ritmici glazbe i njene repeticije osjeća prostor slobode kojemu se može prepustiti i unutar kojega se može definirati. Oslobođen očekivanja, Lemić se prepušta čistoj mehanici, gubeći kontrolu zalazi u svjetove onkraj, a djelujući samo u suodnosu sebe i ambijenta on nadilazi „spektakularnu vanjštinu” i spremno ulazi u „materiju vlastitosti”.

Koreografija i izvedba: Marin Lemić
Montaža glazbe: Luka Gamulin
Oblikovanje svjetla: Marino Frankola
Fotografija: Vedran Husremović i Nika Petković
Vizualni identitet: Josip Kresović
Tekst: Mihaela Zajec
Produkcija: ON/A
Video: Matija Kralj
Zahvala: Ida Jolić, Maja Sviben, Tana Mažuranić

Projekt nastaje kroz rezidencijalni program Mediteranskog plesnog centra i Garaže Kambe. Projekt je podržan sredstvima Ministarstva kulture i medija i Grada Zagreba te realiziran u suradnji sa Zagrebačkim plesnim centrom unutar programa Koreospektar.

Foto: Nika Petković

Predstava se održava u sklopu Male škole suvremenog plesa 2023.
Produkcija: Plesna udruga Tiramola
Kontakt: plesnaudrugatiramola@gmail.com, 091/781-9243

Cijena ulaznice iznosi 5 €, a za studente i srednjoškolce te umirovljenike je 3 €.

RSS 2.0 | trackback