PREDSTAVA “TRANSFORMERI 2”

Objavio admin, 04/05/2023, pod: AMFITEATAR, IZVEDBENI PROGRAM, TIRAMOLA

U subotu 13. svibnja 2023. u Amfiteatru Doma mladih Split (Ulica slobode 8, Split) u 19 sati održat će se predstava “Transformeri 2”.

Predstava “Transformeri 2” druga je etapa istraživanja ideje transformativnog tijela i,kao takva, predstavlja nastavak uspješnice Transformeri, prvog autorskog rada Ide Jolić i Marina Lemića. U novom duetu nastavlja se propitivanje komunikacije između dvaju fluidnih entiteta koji su definirani jedino konstantnom promjenom, vođenom unutarnjim impulsima, ali i vanjskim podražajima. Pritom se iz prethodnice preuzima metodologija kreiranja vokabulara kroz pokret, mimiku i glas, a kao novi element tjelesne ekspresije i komunikacije pojavljuje se dodir, čime se transformacijski procesi preuzeti iz prve faze istraživanja dodatno usložnjavaju, dok se istovremeno stvara bogata vizualna metaforika. Za razliku od prethodne predstave, u kojoj se postavljalo pitanje o prirodi transformacijskih procesa, odnosno pitanje njihove pojedinačnosti ili dijeljenosti te njihova međudjelovanja, u Transformerima 2 naglasak je na istovremenoj zajedničkoj transformaciji dueta kao kompleksne cjeline i istraživanju utjecaja koje to zajedničko, dijeljeno, uvijek iznova transformirano i transformirajuće tijelo vrši na svoju okolinu.

Koreografija i izvedba: Ida Jolić i Marin Lemić
Oblikovanje zvuka i glazba: Luka Gamulin i Mislav Vidaček
Oblikovanje svjetla: Marino Frankola
Fotografija i kostimografija: Iva Korenčić
Tekst: Ana Vnučec
Produkcija: Ivan Mrđen
Trailer: Iva Korenčić i Luka Gamulin
Zahvala: Tana Mažuranić

Projekt nastaje kroz rezidencijalni program Mediteranskog plesnog centra i Zadarskog plesnog ansambla. Projekt je podržan sredstvima programa Ministarstva kulture i medija i realiziran u koprodukciji s Hrvatskim institutom za pokret i ples kroz Tjedan za suvremenog plesa.

Predstava se održava u sklopu Male škole suvremenog plesa 2023.
Produkcija: Plesna udruga Tiramola
Kontakt: plesnaudrugatiramola@gmail.com, 091/781-9243

Cijena ulaznice iznosi 5 €, a za studente i srednjoškolce te umirovljenike je 3 €.

Foto: Iva Korenčić

RSS 2.0 | trackback