qRADIONICE / Fotoutopija

Objavio admin, 11/01/2024, pod: DRUŽENJE, EDUKACIJA, KINO KLUB SPLIT, QUEERANARCHIVE

Druženja s analognom fotografijom nastavljaju se i u 2024. godini s istom temom – fotoutopija. Prvo okupljanje održava se 12. siječnja 2024. u 18 sati u Kino klubu Split (Dom mladih, Ulica slobode 28, Split).

Na redu je ulazak u laboratorij te ćete se okušati  u razvijanju fotke na papiru.

Ako se na kvirštinu gleda kao na utopiju, kao na strukturirani i edukativni modalitet koji omogućava da vidimo dalje od sadašnjosti u kojoj živimo, onda kroz ovo druženje s analognom fotografijom u toj sadašnjosti tražimo trenutke, tragove, naznake i nade nekih novih i boljih užitaka, drugačijih načina bivanja, novih odnosa pa na kraju i novih svjetova.

Na ovom okupljanju okušat ćete se u razvijanju fotki na papiru u laboratoriju Kino kluba Split. Koristit će se filmovi koji su ispucani prošle godine. Za radionicu nije potrebno predznanje niti je uvjet da ste sudjelovali u prethodnim okupljanjima. Također, podijelit će se filmovi za nova foto istraživanja.

Radionica je dio programske linije qRADIONICE kolektiva queerANarchive koja se realizira uz financijsku podršku Hrvatskog audiovizualnog centra i Ministarstva kulture i medija RH. Rad kolektiva queerANarchive i LGBT centra Split financijski podržava Zaklada Kultura nova. Ova radionica odvija se u suradnji s Kino klubom Split.

RSS 2.0 | trackback