Radionica akroplesa i stojeva na rukama s Jelenom Vujović

Objavio admin, 07/06/2023, pod: CIRKUS KOLEKTIV, EDUKACIJA, MALA SCENA

Udruga Cirkus Kolektiv poziva na radionica akroplesa i stojeva na rukama s Jelenom Vujović koja će se održati na Maloj sceni Doma mladih (Ulica slobode 28, Split) u ponedjeljak 12.6.2023. od 16 do 18 sati.

VODITELJICA: Jelena Vujović
CIJENA: 25 € (za članove Cirkus Kolektiva je 20 €)
PRIJAVE: putem google obrasca https://forms.gle/vDJ3MrsQ3X7w2rQeA

VAŽNA NAPOMENA!
Broj mjesta je ograničen, za rezervaciju mjesta potrebno je uplatiti kotizaciju u iznosu od 5 € na sljedeće podatke:
Cirkus Kolektiv Ulica slobode 28, Split
IBAN HR7624070001100575526

Kotizacija je nepovratna, a ostatak iznosa se plaća na licu mjesta na dan radionice.

OPIS RADIONICE:
Akroples je disciplina suvremenog cirkusa koja spaja elemente akrobatike i plesa, a često se kombinira s drugim cirkuskim disciplinama. Upoznajemo se s osnovnim elementima akroplesa gdje ćemo kroz učenje i kombiniranje različitih elemenata pronalaziti prostor za improvizaciju i vlastiti izraz. Cilj je stvoriti malu bazu osnovnih pokreta s kojima će polaznici moći nastaviti istraživati samostalno.

Na radionici ćemo se posvetiti i balansu na rukama. Namijenjeno je početnicima koji tek uče stajati na rukama ili onima koji žele unaprijediti svoje znanje i ravnotežu. Početnici će imati prilike upoznati se s osnovnim formama balansa, dok će oni napredniji raditi na poboljšanju svoje tehnike i kontrole stava na šakama.

Kroz različite vježbe ravnoteže i podrške, kao i vježbe za oslobađanje od straha, polaznici će učiti kako stajati na rukama i pronaći balans.

Dio radionice bit će posvećen pravilnom istezanju. Kroz individualne vježbe i one u paru testiramo vlastite granice. Učimo o poveznici i utjecaju fleksibilnosti na elemente akroplesa i balansa na rukama.

BIOGRAFIJA VODITELJICE:
Jelena Vujović rođena je 1996. u Novom Sadu. Nakon višegodišnjeg iskustva u ritmičkoj gimnastici, kao natjecateljica i trener, okreće se suvremenom cirkusu. Ubrzo se usmjerava na akroples koji samostalno istražuje kroz različite forme: capoeira-u, suvremeni ples, break dance, chi- gong, Feldenkrais metodu.

Godinu 2021./22. provodi u školi cirkusa „Flic“ u Torinu, gdje usavršava akroples kao glavnu disciplinu. Uslijed povrede leđa, svoj finalni projekta „Gregory“ posvećuje istraživanju tenzije i granica unutar tijela.

Pohađala je radionice cirkuske pedagogije u Italiji i Rumunjskoj, a u Novom Sadu, trenira, nastupa i radi kao cirkuski pedagog na razvoju suvremenog cirkusa u okviru škole cirkusa za djecu „Cirkoneo“. Bila je dio mnogobrojnih cirkuskih projekata i izvedbi u Srbiji i regiji, među kojima su BETA cirkus, “Pokretnica” – festival suvremenog plesa, radionice “Cirkobalkana”-e, itd.

Paralelno s cirkusom, diplomirala je arhitekturu i urbanizam u Novom Sadu. Kroz završni rad predstavila je utopijski cirkuski kompleks, kao odgovor na nedostatak prostora za bavljenje suvremenim cirkusom u Srbiji. Svoje slobodno vrijeme posvećuje ilustriranju.

Jelena je u Splitu na rezidencijalnom boravku u sklopu Cirkuske rezidencijalne mreže. Rezidencija se odvija od 5. – 15.6.2023. na Maloj sceni Doma mladih u Splitu, a u srijedu 14.6. održat će se prezentacija rada u nastajanju “Jedan sekund traje dugo” (wip). Više o ovoj izvedbi možete saznati na LINKU.

RSS 2.0 | trackback