Radionica svjesnost i pokret / Ciklus 3

Objavio admin, 25/01/2023, pod: EDUKACIJA, PLAVA DVORANA, SNAGA STILA

Ovo je treća godina rada i treći ciklus interdisciplinarnih radionica pod nazivom Svjesnost i pokret koje se održavaju u suradnji sa Kolektivom Style Force-Split. Prva radionica u ciklusu će se održati 28. i 29. siječnja 2023. od 11 do 13 sati u Plavoj dvorani Doma mladih Split (Ulica slobode 28, Split).

Voditeljica: Nataša Pavlov
Zvuk: Renato Vidaković

Prijave i informacije: natasapavlov@hotmail.com

Radionice su na donacije.

Svjesnost i pokret
Ciklus interdisciplinarnih radionica okrenutih radu na sebi, pokretu i prostoru. Radi se kroz improvizaciju plesa i pokreta, a paralelno učimo o vlastitoj unutrašnjosti, tijelu i kretanju iznutra. Duša, tijelo i um zajedno kao cjelovitost koja se kreće i pleše.

Plesna improvizacija nudi niz vježbi za jačanje, upoznavanje pokretljivosti, otvaranje percepcije te kreiranje i snalaženje u novim situacijama. Naš organizam je u neprestanim unutarnjim prirodnim promjenama, tako da nam je i pokret uvijek nov. Svjesnost sebe i prostora uvelike nam omogućuje otkriti nove načine i puteve protoka vlastitog sebe kroz tijelo. Tijelo nosi u sebi memoriju zapisanu u stanicama,organima,tekućinama i energiji.

Fokus istraživanja je na unutarnjem senzibilitetu i dubini procesa rada. Svatko se izražava na svoj vlastiti način, rad je vrlo intuitivan i naslonjen na osobna unutarnja znanja.

Počinje se sa zagrijavanjem i radom sa energijom, slijedi ulazak u tijelo i osvještavanje disanja koje je sastavni element čitavog procesa. Nastavljate otvaranje pokreta iz unutarnjih organa i stanja unutarnjeg sebe te budite i kreirate komunikaciju i odnose s prostorom i drugima u prostoru. Prostor koji istražujete je također unutarnji i vanjski. Prolazite plesom unutarnji mikrosvemir, radite s važnim centrima u tijelu i tokovima energije uz buđenje organskog pokreta u beskonačnom polju kreacije gdje je sve frekvencija, tj . vibracija i val.

Svaka radionica je drugačija od prethodne i bavi se novim istraživanjem.

Pristup polaznicima je individualan dok je rad univerzalan. Radionica je istovremeno za početne i napredne plesače te za svakog kog zanima unutarnji i vanjski rad s pokretom,plesom i tijelom.

Napomena: Obući toplu odjeću i čarape jer ćete raditi bosi te se pod koristi kao važan element.

Nataša Pavlov je interdisciplinarna umjetnica, akademska slikarica, muzičar, istraživač, pedagog, dugogodišnja plesačica te autorica brojnih izvedbi koje su orijentirane ka plesnoj i glazbenoj improvizaciji. Neke od autorskih izvedbi koje je radila su: Spektralni pomak, SelfMoving, Istraživanje pokreta,Varijacije bez ponavljanja, Introspekcija, Protok, Osjetljivost prostora itd. U području plesa počinje sa suvremenim plesom te se postepeno sve više posvećuje svom vlastitom istraživanju svjesnosti i tijela kroz plesnu improvizaciju. Samostalno istražuje ples, pokret i unutarnji razvoj duše u različitim prirodnim ambijentima. Okrenuta je i radu sa samoiscjeljenjem, meditacijom i masažama. Sva svoja iskustva prenosi u različitim djelima i radionicama koje su također i polje istraživanja.

RSS 2.0 | trackback