SPLIT CALLING 2023 / Anthi Kougia (Gr) i Darko Škrobonja (Hr): Projekt Touristas

Objavio admin, 18/10/2023, pod: CIRKUS KOLEKTIV, DOM MLADIH, IZLOŽBA

U sklopu Festivala Split Calling – festivala suvremenog cirkusa i umjetnosti na otvorenom, u subotu 21. listopada 2023. otvorit će se izložba umjetničkih fotografija koja će nastati tijekom festivala kao rezultat suradnje na projektu Touristas između izvedbene i vizualne umjetnice Anthi Kougia i multimedijalnog umjetnika Darka Škrobonje.

LOKACIJA: Dom mladih Split, prvi kat, hodnik koji vodi do Kino kluba Split

Izložba ostaje otvorena do 3.11. i može se pogledati od ponedjeljka do petka od 8:00 – 20:00 h

Ova izložba umjetničkih fotografija rezultat je suradnje na projektu Touristas između izvedbene i vizualne umjetnice Anthi Kougia i multimedijalnog umjetnika Darka Škrobonje.

ANTHI KOUGIA (GR) je izvedbena i vizualna umjetnica iz Atene. Studirala je dramske umjetnosti u Ateni i performans u Londonu i Lisabonu. Njezin rad – uključujući izvedbe, video zapise, intervencije specifične za određeno mjesto, kazališne i operne predstave – predstavljen je na raznim festivalima i mjestima u Grčkoj, Hrvatskoj, Njemačkoj, Portugalu, Ujedinjenom Kraljevstvu, Kanadi i Italiji. Voli ispreplitati humor s čistom tragedijom slaveći ranjivost i neuspjeh, vjeruje u paradokse, istražuje nadrealno i apsurdno.

DARKO ŠKROBONJA rođen je 1986. u Splitu, Hrvatskoj. Godine 2016. magistrirao je na Odsjeku za film, animaciju i medijske umjetnosti u klasi izvanredne profesorice Sandre Sterle. Multimedijalni je umjetnik, dugogodišnji član Hrvatske udruge likovnih umjetnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika, autor, snimatelj i direktor fotografije na nekoliko kratkih igranih i dokumentarnih filmova. Trenutno radi kao asistent na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu.

Izložba se održava u sklopu Festivala Split Calling – festivala suvremenog cirkusa i umjetnosti na otvorenom. Više o programu festivala pogledajte na LINKU.
Web stranica festivala: https://splitcalling.ucraft.site/

_
Rad udruge Cirkus Kolektiv i program festivala podržan je od Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture i medija, Splitsko – dalmatinske županije, Grada Splita, TZ Grada Splita, TZ SDŽ i Culture Ireland.

RSS 2.0 | trackback