SVJESNOST I POKRET / CIKLUS 4: Percepcija prostora

Objavio admin, 20/11/2023, pod: EDUKACIJA, PLAVA DVORANA, SNAGA STILA

Svjesnost i pokret je ciklus radionica koji se odvija u suradnji s Kolektivom Style Force četvrtu godinu za redom, a sastoji se od interdisciplinarnih radionica okrenutih radu na sebi, pokretu i kreaciji. Iduća radionica će se održati u nedjelju 26. studenoga od 10:30 do 12:30 sati u u Plavoj dvorani Doma Mladih (Ulica slobode 28, Split).

Autorica i voditeljica projekta Svjesnost i pokret je Nataša Pavlov.

Na susretima istražujemo teme koje se tiču percepcije i svjesnosti čovjeka kroz improvizaciju plesa i pokreta dok paralelno učimo o vlastitoj unutrašnjosti, tijelu i kretanju iznutra preko različitih vježbi koje se tiču unutarnjih stanja, protoka i procesa u tijelu. Duša, tijelo i um kao cjelovitost koja se kreće i pleše.

Radionice su otvorene za sve koje zanima unutarnji i vanjski rad s pokretom, plesom i tijelom, bez obzira na prijašnje iskustvo. Fokus istraživanja je na senzibilitetu pojedinca i dubini procesa rada.

Odvijaju se jednom mjesečno i svaka radionica je drugačija od prethodne i dolazi s novim istraživanjem i sadržajem iz beskonačnog pogleda na život, pokret, ples i tijelo. Temelj rada je protok energije kroz tijelo i improvizacija s kojom idemo u svim smjerovima iznutra prema vani. Improvizacija otvara i razvija tjelesnu inteligenciju te nam pomaže snalaženje u momentu kreacije. Protok energije kroz tijelo je usko vezan za samospoznaju, jakost, razvoj i puštanje sebe u sadašnjosti.

Tema novog istraživanja u studenome je PERCEPCIJA PROSTORA. Zanima nas Kako tijelo komunicira u odnosu na različite prostore? Kakav je to unutarnji osjet za prostor? Istraživat ćemo unutarnji i vanjski prostor tijela kroz komunikaciju koja se događa iz osobnog poimanja i doživljaja. Kreirati iz sebe u odnosu na prostor.

Ciklus 4/ SVJESNOST I POKRET se sastoji od kombinacije istraživanja unutarnjeg mikrosvemira i umjetničke kreacije u izvedbi pa ćemo tako ovaj proces posvetiti svjesnosti sebe i pokreta u odnosu na kreativni karakter pokreta i plesa. Polaznicima radionica će biti otvorena solucija raditi na svom izrazu u solu, duetu ili grupnoj improvizaciji, koje planiramo naknadno prezentirati publici kao radni umjetnički proces u vremenu u kojem dogovorimo.

Info na mail: natasapavlov@hotmail.com

Radionice se organiziraju i održavaju na donacije, a predložena donacija je 10 €. Predavanja su i na engleskom jeziku.

Sa sobom ponijeti udobnu odjeću za pokret, plešemo bosi i koristimo pod kao sastavni element s kojim radimo.
Preporučuje se topla odjeća jer je dvorana malo hladnija.

RSS 2.0 | trackback