STRUČNI SEMINAR „Vježbenica za pokret i ples“ MODUL I.

Objavio admin, 17/11/2023, pod: EDUKACIJA, MALA SCENA, TIRAMOLA

Seminar je namijenjen odgajateljima i odgajateljicama, učiteljima i učiteljicama, plesnim pedagozima i pedagoginjama te svima koji rade s djecom u dobi od 3 do 6 godina, a koja nemaju predznanja o (suvremenom) plesu u različitim obrazovno-odgojnim ustanovama.

Program seminara temeljenih na Vježbenici za pokret i ples zamišljen je kao niz edukativnih radionica koje provodi Tamara Curić – edukatorica i jedna od autorica Vježbenice za pokret i ples – dugogodišnja plesna umjetnica s polja suvremene izvedbene umjetnosti i plesne pedagogije.

Polaznici na seminaru dobivaju:
-Tiskanu knjižicu “Vježbenica za pokret i ples”
-Tiskanu knjižicu “Kako približiti djecu kazalištu i kazalište djeci”
distribuirane isključivo putem stručnih seminara i ne može ih se naći u slobodnoj prodaji.
-8 sati stručnog vodstva kroz iskustvenu radionicu
-potvrdu o sudjelovanju na stručnom seminaru
-i još puno toga u osobnom spektru razvoja

PONIJETI:
-bilježnicu i olovku
-udobnu odjeću ( radionica je iskustvenog karaktera)
-bocu vode
-jastučić i prostirku po želji
-otvoren um i srce

Kako to izgleda u praksi pogledajte na LINKU.

VRIJEME: 02.12. subota, 9-17h
LOKACIJA: Mala scena, Dom mladih, Ulica slobode 28, Split
SEMINAR VODI: Tamara Curić

PRIJAVE:
Obavezna je prijava i uplata kotizacije. Cijena seminara je 60 eur. Prijave primamo najkasnije do 30.11. Prijave se vrše na mail: plesnaudrugatiramola@gmail.com, a informacije možete dobiti i na broj mobitela 091/781-9243 (Nikolina)

ŠTO JE VJEŽBENICA ZA POKRET I PLES?
Vježbenica za pokret i ples je priručnik koji se sastoji od grupe vježbi i primjera kroz čiju primjenu pružamo djeci uvodno iskustvo u plesu i pokretu. Sadržaj vježbenice je bazičan i pristupačan.
Može koristiti kao izvor inspiracije za svakodnevni rad i igru sa djecom. Kroz nju odgajatelje želimo upoznati s tijelom kao medijem, informirati i educirati o pokretu i plesu, senzibilizirati za nova iskustva, drugačije oblike komunikacije i izražaja.
Namjera je približiti vam ples i pokret kako bi vi približili ples i pokret djeci, te potaknuti kreativni razvoj kod djece i zanimanje za plesnu umjetnost.

KRATKI OPIS I DINAMIKA STRUČNOG SEMINARA
• Sadržaj Vježbenice i stručnog seminara podijeljen je na 4 glavna poglavlja (pripremni, tematski, kreativni i završni dio)
• Poglavlja sažeto dotiču teme iz osnovnih područja plesnog izraza (tijelo, kvaliteta i dinamika pokreta, glas i glazba, prostor i vrijeme), a svaka tema obrađuje se kroz različite praktične i kreativne zadatke
• Svaka od tema obrađena je kroz različite praktične i kreativne zadatke koji slijede istu strukturu – upute za rad, naslovljene zadatke s ilustracijama i inspiracijama te objašnjenje

SEMINAR UKLJUČUJE:
• 8 sati predavanja i iskustvenog rada s pauzom za ručak u trajanju od 30 minuta
• potvrdu o sudjelovanju
• 2 tiskane stručne knjižice “Vježbenica za pokret i ples” i “Kako približiti kazalište djeci i djecu kazalištu” koje su distribuirane isključivo putem stručnih seminara i ne mogu se naći u slobodnoj prodaji

Više o Vježbenici saznajte na LINKU.

ŠTO POLAZNICI STJEČU OVIM STRUČNIM SEMINAROM?
• Nakon završenog seminara polaznici će biti senzibilizirani i upućeni u način provođenja programa iz Vježbenice.
• Seminar otvara mogućnosti da se dobiveno znanje koristi kao dopuna programa u radu i igri s djecom, te da prostor igre postane i prostor kreativnosti.
• Seminar i Vježbenica pomoći će da se u području plesa i pokreta radi s lakoćom i pri tome se dobro zabavi, ali i spozna i nauči mnogo novoga kako na osobnoj tako i na profesionalnoj razini.

O VODITELJICI
Tamara Curić rođena je 1973. g. u Zagrebu. Nakon završene Škole za balet, ples i ritmiku diplomirala je 1995.g. na Vlaamse Dansacademie, Brugge (Belgija). Od 1988.g. radi kao profesionalna plesačica u nekoliko kompanija u Hrvatskoj i Europi.
Kao koreografkinja sudjeluje na koreografskim platformama u Belgiji, surađuje s brojnim dramskim kazalištima i režiserima. Autorica je nekoliko cjelovečernjih predstava i plesnih predstava za djecu.
Suosnivačica je Platforme HR u Hrvatskoj, a od 2000.g. umjetnička je direktorica Plesnog centra TALA. Osnivačica je NDA Hrvatska, aktivna je članica NOMAD DANCE ACADEMY, regionalne mreže koja radi na razvoju suvremenog plesa i nezavisne scene.
Organizatorica je različitih akcija i projekata vezanih za razvoj suvremenog plesa i plesno stvaralaštvo. Voditeljica je projekata u Udruzi 741. Fokus njenog rada je na integraciji plesa u svakodnevni život, primarno kroz edukaciju kao alat za uspostavljanje otvorenog, svjesnog i kreativnog društva.
Ples smatra jednim od važnih čimbenika za osobni razvoj i razvoj društva.
Projekt „Vježbenica za pokret i ples“ ostvareni su kroz regionalnu mrežu NDA, mrežu @KLIKER u organizaciji Plesnog centra TALA. Podržan je od strane BAC Programa, Ministarstva kulture RH, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH, MKIRS i Zaklade Kultura Nova.

_
Seminar se održava u sklopu programa MALA ŠKOAL SUVREMNEOG PLESA 2023.
Produkcija: Plesna udruga Tiramola
Producentica: Nikolina Dolfić Tomić
Programska voditeljica: Lucija Zalović
Tehnička podrška: Jakov Leskur (PDM)
Dizajn plakata: Anđela Dražić
Pokrovitelji: Ministarstvo kulture i medija RH, Zaklada Kultura nova, Splitsko-dalmatinska županija, Grad Split

Kontakt:
e-mail:plesnaudrugatiramola@gmail.com
mob: 091/781-9243
FB @ PlesnaudrugaTiramola
IG # plesnaudrugatiramolasplit

RSS 2.0 | trackback