Tribina i izložba “Civilno društvo – od aktivistice do administratorice”

Objavio admin, 09/05/2022, pod: NOVOSTI, OKRUGLI STOL

U četvrtak, 12. svibnja, s početkom u 15:30 h u kreativnom hub-u Prostor (Plančićeva 2, Split) održat će se tribina „Civilno društvo – od aktivistice do administratorice“, nakon koje će uslijediti otvaranje izložbe „Greatest hits projektnog izvještavanja“ koje organizira udruga Gong.

Posljednjih nekoliko godina organizacije civilnog društva u Hrvatskoj imaju sve manje vremena za najvažniji dio posla radi kojeg postoje – za rješavanje društvenih problema i stvaranje pozitivnih društvenih promjena. Mnoge od njih pate od sagorijevanja i iscrpljenosti i već dulje vrijeme plešu na rubu egzistencije. Suočeni s pretjeranim administrativnim zahtjevima provodeći projekte financirane iz javnih izvora pozivamo vas na javnu tribinu i prateću izložbu koja na humoristični način prikazuje izvještavanje o provedenim aktivnostima i nastalim troškovima. Cilj ovakvog pristupa je dodatno potaknuti raspravu o mogućnostima unaprjeđenja sustava javnog financiranja dostupnog organizacijama civilnog društva.

Na tribini „Civilno društvo – od aktivistice do administratorice“ će Blaženka Sečkar, predstavnica udruge Gong, predstaviti Analizu opterećenosti korisnika prilikom provedbe EU programa, a svoja iskustva predstavit će i Mirjana Kučer iz Udruge Domine te Ivana Krstulović Baković iz Udruge za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce. Posljednji dio Tribine bit će posvećen mogućem rješenju problema predstavljanjem projekta Pro-NGO: kvalitetnijim upravljanjem do društvenih promjena, koji predstavlja Kornel Šeper iz Udruženja za razvoj kulture „URK“/ Klub Močvara. Tribinu moderira Tonči Kranjčević Batalić.
U sklopu tribine gošće tematiziraju projektno financiranje organizacija civilnog društva, administrativno opterećenje i raspoloživo vrijeme za konkretan rad na društvenoj promjeni.

Program:
15:30 – 15:55 // Predstavljanje publikacije Analiza administrativne opterećenosti korisnika prilikom provedbe EU projekata -iskustvo udruga
15:55 – 16:25 // Pro-NGO: kvalitetnijim upravljanjem do društvenih promjena
16:30 // Otvaranje izložbe i zakuska

Na tribini sudjeluju:
– Blaženka Sečkar, Gong
– Mirjana Kučer, Udruga Domine
– Ivana Krstulović Baković, Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce
– Kornel Šeper, Udruženje za razvoj kulture “URK”/ Klub Močvara

Moderira: Tonči Kranjčević Batalić

RSS 2.0 | trackback