Večer španjolskog cirkusa u Domu mladih!

Objavio admin, 08/10/2020, pod: CIRKUS KOLEKTIV, DOM MLADIH, MALA SCENA

Cirkus Kolektiv vas poziva na večer španjolskog cirkusa koja će se održati u petak 9.10. u 21:00 s početkom na Maloj sceni Doma mladih u Splitu.

Carla Carnerero – Lei
Cèlia Marcé Oller – Nus

Više na linku.

Program će biti izveden u različitim prostorima Doma mladih, koji se proteklih 40 godina dugotrajnim procesima polako kultivira i afirmira iz napuštenog gradilišta u kulturno-društveni centar i mjesto u kojem stanuje nezavisna kultura i inovativno umjetničko stvaralaštvo. Ciklus predstava suvremenog cirkusa je cjelogodišnji program udruge Cirkus Kolektiv u kojem se odabrane europske cirkuske predstave postavlja u različite prostore Doma mladih u Splitu, u cilju njegove daljnje afirmacije i stvaranja kontinuiranog programa suvremenog cirkusa.

Ulaz je besplatan, uz obavezno poštivanje mjera za sprječavanje širenja bolesti COVID-19.

Broj gledatelja je ograničen, a obavezno je rezervirati svoje mjesto putem obrasca.

Carla Carnerero se u svojoj točki manipulacije diabolom “Lei” predstavlja onako kako želi biti viđena, skrivena iza same sebe. U emocionalnoj igri s publikom, žonglirajući svojim tijelom i objektom, ona vas vrti oko malog prsta i manipulira mnogo više od samog diabola.

Cèlia Marcé Oller razvijala je svoj rad u nastajanju „Nus“ (kat. čvor) u protekla dva tjedna na Maloj sceni i u Amfiteatru Doma mladih u sklopu programa Artist in residence. Nus je zamišljen kao poetičan solo suvremenog cirkusa na trapezu. Cilj je prikazati sirovost osjećaja nerazriješene žudnje, u intimnoj atmosferi. Nus nas vraća u umjetnost raspetljavanja naših emocija i iskustava, da bi se vratili u najčišće stanje, u početak nas samih.
Gostovanje se odvija u sklopu Artist in residence programa.

Artist in residence program udruge Cirkus Kolektiv pruža prostornu i tehničku podršku umjetnicima u kreaciji novih predstava te istovremeno formira lokalni suvremeni cirkuski program u vidu produciranja umjetnosti, distribucije umjetnosti i stvaranja prilika za edukaciju.Program se realizira uz potpore Acción Cultural Española, AC/E, Zaklade Kultura nova, Grada Splita  i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

RSS 2.0 | trackback