VIKEND PERMAKULTURE: Popravljaonica

Permakultura Dalmacija poziva da se pridružite na Popravljaonici u petak 15.9. od 18:30 do 20 sati u prostoru Galerije kluba Kocka u Domu mladih (Ulica slobode 28, Split).

Popravljaonica se održava u sklopu Vikenda permakulture (15. i 16.9.) kada će se održati više događanja tijekom dva dana pa ćete se tako moći upoznati s permakulturom, naučiti kako čuvati sjeme starih sorti povrća, upoznati se s konceptom banke vremena, naučiti izraditi samonavodnjavajuće gredice, ali i donijeti nešto na popravak na Popravljaonicu.

Popravljaonica je događaj na kojem imate priliku popraviti predmete iz svakodnevnog života kao što su električni i mehanički uređaji, odjeća, igračke… ili barem dobiti informacije kao što su: “Može li se predmet uopće popraviti i gdje?”. Sve usluge popravaka i dijagnostike su besplatne.

Koncept popravljaonice ne predviđa da se uređaj/predmet ostavi na popravku, nego da ga popravite zajedno s volonterima ili barem saznate više informacija o kvaru/oštećenju. Cilj popravljaonice, osim usluge popravka, su druženje, razmjena znanja i vještina, volontiranje, pomaganje, smanjenje otpada i stvaranje navike popravka i ponovne uporabe stvari i predmeta.

Prilikom svake Popravljaonice osoba može donijeti najviše jedan predmet sa sobom i kako bi se lakše mogli organizirati oko popravaka preporučamo da se zapišete OBRAZAC ZA POPRAVKE.

Ispunjenje obrasca nije obavezno, ali pomaže kako organizatorima da znaju što mogu očekivati od popravaka tako i vama ako kojim slučajem nitko od volontera nije u mogućnosti pomoći vam oko vašeg kvara ili oštećenja. U obrascu je ujedno i “Kućni red” u Popravljaonici koji vrijedi za sve sudionike iste.

Popravljaonica se planira održavati nekoliko puta godišnje i za to će trebati što veći broj volontera/ki popravljača/ica pa vas molimo ako ste taj ili znate nekoga da ih proslijdite na Permakulturu Dalmacija ili im podijelite ovaj obrazac u kojem je poziv za iste: ONLINE OBRAZAC

Što više popravimo manje ćemo (od)baciti.


Događaj je organiziran u sklopu projekta “Smanjimo otpad mijenjajući navike!” kojeg sufinancira Grad Split iz Javnog poziva projekata iz područja zaštite okoliša.

Sadržaj obrasca za prijavu isključiva je odgovornost udruge Permakultura Dalmacija

RSS 2.0 | trackback