Ciklus 3 / Svjesnost i pokret / Radionica: Percepcija prostora

Objavio admin, 11/04/2023, pod: EDUKACIJA, PLAVA DVORANA, SNAGA STILA

Nova radionica iz Ciklusa 3: Svjesnost i pokret fokusira se na percepciju prostora. Radionica će se održati u subotu 15. travnja 2023. od 11 do 13 sati u Plavoj dvorani Doma mladih (Ulica slobode 28, Split).

Voditeljica: Nataša Pavlov

Radionice su i na engleskom, a održavaju se na donacije.

Kontakt: natasapavlov@hotmail.com

SVJESNOST I POKRET je ciklus radionica koji se odvija u suradnji s Kolektivom Style Force-Split u Plavoj dvorani u Domu Mladih treću godinu za redom i sastoji se od interdisciplinarnih radionica okrenutih radu na sebi, pokretu i prostoru. Istražuju se teme koje se tiču percepcije i svjesnosti čovjeka kroz improvizaciju plesa i pokreta dok se paralelno uči o vlastitoj unutrašnjosti, tijelu i kretanju iznutra. Duša, tijelo i um zajedno kao cjelovitost koja se kreće i pleše.

Radionice su otvorene za sve one koje zanima unutarnji i vanjski rad s pokretom, plesom i tijelom bez obzira na prijašnje iskustvo. Fokus istraživanja je na unutarnjem senzibilitetu pojedinca i dubini procesa rada.

Svaka nova radionica je drugačija od prethodne i dolazi s novim istraživanjem i sadržajem. Ovaj put je u fokusu PERCEPCIJA PROSTORA. Prostor koji istražujemo je unutarnji i vanjski. Vizualizacijom se ulazi u unutarnji mikrosvemir koji potiče otvaranje autentičnog, organskog, prirodnog pokreta kojeg se dalje pušta improvizacijskim putovima u beskonačnom polju kreacije.

Tijelo je uronjeno u različite prostore, u sebi nosi šarena prostranstva, zapise, prostori djeluju na pokret, pokret komunicira s prostorom. Tema je široka, a ovaj put je fokusirati na to što je Torus u prostoru i tijelu i tražiti toroidni pokret tijela iz kostiju, organa i samih atoma. Istraživati ćete energetsko polje gdje je sve frekvencija, tj . vibracija i val i po tome graditi inspiraciju i motive pokreta iz sebe samih.
Torus je oblog, okruglastog oblika, tako će i vaše istraživanje biti usmjereno na “oblu” percepciju kretanja.

PLESNA IMPROVIZACIJA nudi niz vježbi za jačanje, pokretljivost, otvaranje percepcije, kreiranje iznutra, snalaženje u novim situacijama i još puno toga. Odvija se u sadašnjosti što nosi rad sa prisutnosti. Organizam je u neprestanim unutarnjim prirodnim promjenama, tako da je i pokret uvijek nov. Svjesnost sebe i prostora uvelike omogućuje otkriti nove načine i putove protoka vlastitog sebe kroz tijelo. Rad s tijelom okrenutim introspekciji otkriva čitav osobni unutarnji i vanjski Svemir.

Nataša Pavlov je interdisciplinarna umjetnica, akademska slikarica, istraživač duše i tijela s dugogodišnjom plesnom praksom kao pedagog, plesačica i autorica izvedbi koje su orijentirane ka plesnoj i glazbenoj improvizaciji. Neke od autorskih izvedbi koje je radila su: Spektralni pomak, Self Moving, Istraživanje pokreta, Varijacije bez ponavljanja, Introspekcija, Protok, Osjetljivost prostora itd. Također radi i glazbenu improvizaciju. Zanimaju je tematike duše, prirode, svemira i iscjeljujući aspekt kreacije i prirode. U području plesa počinje sa suvremenim plesom te se ubrzo postepeno sve više posvećuje svom vlastitom istraživanju svjesnosti i tijela uz plesnu improvizaciju. Samostalno istražuje ples, pokret i unutarnji razvoj duše u različitim prirodnim ambijentima gdje se spaja s prirodnim elementima. Okrenuta je i radu sa samoiscjeljenjem, meditacijom, biljkama i masažama. Autorski projekt Svjesnost i Pokret vodi niz godina. Sva svoja iskustva prenosi u različitim djelima i radionicama koje su također i polje istraživanja. Članica je HULU i UPUH.

RSS 2.0 | trackback