Collaboration laboratory for interdisciplinary practices: TwentyNine

Objavio admin, 03/11/2021, pod: CIRKUS KOLEKTIV, IZVEDBENI PROGRAM, MALA SCENA

TwentyNine je site specific performans ekološke tematike koji koristi kompostabilne, reciklažne materijale koji se mogu ponovo upotrijebiti, s namjerom da promijeni svijet izvedbenih umjetnosti na način da budu ekološki trajne i zanimljive.

Ovaj site specific performans/predstava će se održati u subotu, 06.11. 2021., u 18h, na Maloj sceni Doma mladih Split (Ulica slobode 28, Split). Ulaz je slobodan.

Ispod nategnute žice tijekom performansa nastaje vrt sačinjen od raznih biljaka. Vrt ostaje kao landscape struktura u prostoru – biljke rastu svojim prirodnim tempom, postaju trag predstave koji ostaje na lokaciji i mijenja se s godišnjim dobima, a pozornica se naposlijetku prepusti prirodi i obrastanjem biljaka postaje dijelom zatečene prirode.

Autorica na svoj način preispituje kreiranje umjetnosti iz ekološke perspektive.

O AUTORICI:
Louisa Wruck završila je prestižnu školu Le Lido u Toulouseu kao hodačica na žici. Od tada je posvetila mnogo svog vremena u istraživanje te discipline. Trenutačno radi na svom prvom samostalnom projektu TwentyNine u suradnji s La Compagnie d’Elles i Yaelle Antoine. Također, dio je kolektiva u nastajanju Tumult u kojem se svi bave hodanjem na žici, a kao umjetnica hodanja na žici radi i za kompaniju Le Cirque du Docteur Paradi – Les petits bonnets te je dio Squarehead Production – The Exhibiton project. Nakon što je diplomirala na Le Lidu 2016., nastupala je u kratkoročnim projektima ili kao zamjena za La Groupe Bekkrell, Cie Mauvais Coton, Ampersand Variations, Les Tenaces i Cie SingulièreS. Od 2020., jedna je od predavača hodanja na žici u ESAC-TO, Toulouse.

__
Rezidencija se provodi u sklopu programa Collaboration laboratory for interdisciplinary practices, regionalnog partnerskog projekta u kojem sudjeluju organizacije Cirkus Kolektiv – udruga za suvremeni cirkus i srodne umjetničke prakse (Split), Cirkorama (Zagreb), Tuzla live (Tuzla, BIH) i Anazitites Theatrou (Thessaloniki, Grčka).
Collaboration laboratory for interdisciplinary practices je dio cjelogodišnjeg Artist in residence programa koji provodi udruga Cirkus Kolektiv – udruga za suvremeni cirkus i srodne umjetničke prakse.

Program se provodi uz financijsku podršku Teatroskopa (South-Eastern European Network for Performing Arts), Zaklade kultura Nova, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Splita, Splitsko – dalmatinske županije i Acción Cultural Española AC/E.

RSS 2.0 | trackback