ZAVRŠIO 11. PLATFORMAT: FESTIVAL JE PREDSTAVIO RAZNOVRSNOST I POTENCIJAL DOMA MLADIH I NEZAVISNE KULTURNE SCENE SPLITA

Objavio admin, 09/10/2023, pod: DOM MLADIH, PLATFORMA DOMA MLADIH, PLATFORMAT

Festival nezavisne kulture i umjetnosti Platformat već jedanaest godina predstavlja programe interdisciplinarnih i novih umjetničkih i kulturnih praksi koncentriranih u Domu mladih s ciljem afirmiranja Doma mladih kao društveno-kulturnog centra te razvoja lokalne kulturne scene.

Ovogodišnji festival je još jednom pokazao kako je splitska scena itekako živa i kontinuirano se razvija naprijed, ali i kako ima brojnu publiku koja će rado i sudjelovati i pomoći u stvaranju programa.

“Stvarno mi je bilo divno na Platformatu, upoznala sam neke nove ljude, a i sa onima koje već znam sam se više zbližila. Baš mi je drago pomagati na ovakvom eventu velikom, trebalo je snage, ali je bilo i uživancije! <3“ – Nina, volonterka na Platformatu.

“Iako predstavlja kroz nekoliko dana poprilično sažeti kreativni pogon Doma mladih, Platformat nam na neki način služi i kao introspektiva koja nastaje kao rezultat suradnje udruga koje koriste prostore Doma mladih, a suradnja je temeljni preduvjet za stvaranje boljeg mjesta za produkciju umjetnosti. ” – rekla nam je Antonia Vuletić, predsjednica Platforme Doma mladih, udruge koja je organizator festivala.

Platformat se otvorio tribinom koja je predstavila smjernice razvoja kulturne politike vezane za infrastrukturu za kulturu i društvene aktivnosti, a prisustvovali su joj i gradonačelnik Ivica Puljak i Marina Kuzmanić Petreš, voditeljica odsjeka za kulturu koji su predstavili projekt obnove Doma mladih i gradske kulturne politike. Tribina je ponudila prostor u kojem su svi mogli izreći svoja razmišljanja o nacionalnim i gradskim kulturnim politikama kao i o najavljenom projektu obnove Doma mladih te apostrofirati neke prilike i potencijalne prijetnje koje se vežu uz takav veliki pothvat obnove pa je rasprava potrajala i više od predviđenog.

U nastavku festivala, publika je uživala uz predstave, projekcije filmova, izložbu, radionice, kviz, edukacije, predavanje, bubljak te koncerte bandova Mašinko i SIČ (Stranci i Čudaci), a Platformat je zatvoren partyjem u klubu Kocka.

 

Foto: Vanessa Barač

_
Platformat se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Splita. Platformu Doma mladih podržavaju Zaklada Kultura nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Oznake:

RSS 2.0 | trackback